CGT

Wat is het effect van CGT?

De effectiviteit van CGT wordt algemeen erkend en aangetoond in vele wetenschappelijk onderzoeken. Behandelingen zijn klacht- of probleemgericht en duren over het algemeen kort. De meeste behandelingen bestaan uit 10 tot 25 sessies.

CGT: Cognitieve gedragstherapie


Voor wie?

Cognitieve gedragstherapie, afgekort CGT, wordt gegeven aan mensen met uiteenlopende psychologische problemen, waaronder depressiviteit, angsten en agressiviteit. De aanpak sluit zeer direct aan bij uw problemen. U heeft een actieve rol in het behandelingsproces en zult regelmatig huiswerkopdrachten mee krijgen. Bij CGT is het belangrijk dat u gemotiveerd bent om actief iets aan uw klachten en/of stoornissen te doen. U staat open voor kritische reflectie op uw gedachten en belevingen.


Hoe werkt CGT?

Samengevat bestaat CGT uit drie stappen. In de eerste fase van deze behandeling helpt de therapeut u door vragen te stellen, te luisteren, te verduidelijken en te analyseren. Daarna krijgt de therapeut de rol van docent die achtergronden van uw denkpatronen uitlegt en duidelijk maakt hoe ze inwerken op uw gevoel en gedrag. Tenslotte stapt de therapeut in de rol van coach, om u te ondersteunen bij het (blijven) toepassen van alle nieuw verworven inzichten.

Voor het slagen van de therapie is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in uw therapeut. Bij CGT is een open en gelijkwaardige relatie het uitgangspunt.


Mentaal Kapitaal BV | info@mentaalkapitaal.nl | AGB 94-060862  | BTW 854203990 | KVK 61095974 | IBAN NL66 RABO 0190521708