Alles over behandeling

Alles over behandeling


Met een multidisciplinair team van academisch geschoolde professionals helpen we volwassenen en jongeren van alle leeftijden op weg naar herstel. We begeleiden je stap voor stap en doelbewust op weg naar beter. Ons uitgangspunt is: zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig.


Klik hier voor informatie over uw traject bij Mentaal Kapitaal, stap voor stap toegelicht.


Veel voorkomende behandelmethoden binnen Mentaal Kapitaal zijn:

    CGT: cognitieve gedragstherapie

    EMDR: 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing'

 

Mentaal Kapitaal heeft als uitgangspunt om blended te behandelen, dit wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van eHealth. Het is een bewezen effectieve manier van behandelen en het bevordert de betrokkenheid en regie van u als cliënt. Daarnaast is er aandacht voor het betrekken van uw netwerk bij de behandeling. Zij zien u namelijk vaker dan uw behandelaar en kunnen daardoor een belangrijke bron van informatie en steun vormen gedurende uw behandeling.


Meten = weten

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van Routine Outcome Monitoring (ROM). Dit betekent dat er in bij de start, tussentijds en bij beëindiging van de behandeling vragelijsten worden afgenomen om de voortgang van u als cliënt en uw tevredenheid in kaart te brengen. Daarnaast worden de ROM-gegevens (anoniem) gebruikt om Mentaal Kapitaal als praktijk te vergelijken met het landelijk gemiddelde van alle aangesloten praktijken, om op die manier de zorgverlening te toetsen en te kunnen verbeteren.

Meer weten over ROM? Neem eens een kijkje op de website van het Nederlands Instituut van Psychologen.


Mentaal Kapitaal BV | info@mentaalkapitaal.nl | AGB 94-060862  | BTW 854203990 | KVK 61095974 | IBAN NL66 RABO 0190521708